Små hundraser

Det finns ett stort utbud av olika raser av små hundar i Sverige. Små hundar har många fördelar. De behöver inte lika mycket motion som en stor hund och kan därför passa personer som inte kan vara ute och röra på sig så mycket, tex äldre personer. En liten hund kan också passa personer som inte har så stor bostad där det kan vara svårt att få plats med en stor hund. En hund som är liten är också mycket lättare att ta med på resor. Den kan sitta i en liten korg eller bur och behöver inte ett eget säte på tåg eller buss.

Små sällskapshchihuahua-puppy-958203_960_720undar

Hundar av m
indre raser är utmärkta som sällskapshundar. De behöver ofta inte lika mycket motion och träning som en stor hund. En liten hund är lätt att ta med sig när familjen åker iväg och den lilla hunden blir snabbt en kär medlem av familjen. Den har ofta heller inte så mycket päls att ta hand om så det går fortare att bada den. Tänk också på att små hundar är känsligare än stora hundar och därför behöver skyddas från kallt väder och stökiga miljöer. Små hundar kanske inte heller orkar gå så långa promenader utan kan behöva bäras om ni vill gå längre sträckor.

Några populära raser av små hundar

Små hundraser är lika mycket hund som stora raser. Den kanske mest kända småhunden är Chihuahuan som har blivit så populär de senaste åren. Kanske mycket tack vare att det är många kändisar som har små Chihuahuaor som de bär med sig som små accessoarer, ofta i små väskor. En annan populär liten hundras är Pudel. Många kanske tänker att den lilla lurviga hunden passar bäst för pensionärer men faktum är att pudeln är en av de mest intelligenta hundraserna. Dock passar den inte så bra till barnfamiljer eftersom den behöver lugn och ro. En hund kan kosta mycket pengar och därför kan det ibland vara bra att spela på mobila nät casinon för att ha chans att vinna pengar till hundköpet.