Det här är en informativ sida fullproppad med tips om allt som rör hundar. Det finns över en halv miljon hundägare i Sverige idag och tack vare sin mångsidighet är hunden ett oerhört uppskattat och populärt sällskapsdjur. För de flesta hundägare är hunden mer än ett husdjur – den är en familjemedlem och livskamrat. Det är många som hungrar efter information om hundar och hundägande och det är här denna sida kommer in i bilden.

Här finns till exempel information om hur man ska göra när det är dags att köpa valp. Vad ska man tänka på och vilka raser passar bäst in i ens levnadsmönster? Både för valpens och för ens egen skull är det väldigt viktigt att vara påläst, se till att man vet vad man ger sig in på och vad som krävs av en själv. En del raser fungerar bra för allergiker, andra inte, och även detta finns det information om, så att så många som möjligt som vill bli hundägare, kan få den chansen.

Andra frågor som besvaras rör hundkennlar och hur man går till väga för att själv börja med hunduppfödning. Hunduppfödning är både en utgift och inkomst, mycket beroende på om man har tur att få ett stort antal valpar eller inte, samt vilken efterfrågan det är på just den ras man själv föder upp. Sedan gäller det förstås också att tänka på andra praktiska frågor som matinköp och speciella försäkringar på avelstikarna och så vidare.

Förhoppningen är att den här sidan hjälper till vid valet av hundras och svarar på många av de frågor den nyfikne kan tänkas ha. Trevligt läsande!