Kennel för hundar

En kennel föder upp hundar av olika raser som de sen placerar ut hos privatpersoner som vill ha en hund. Den som driver en kennel kan göra det antingen i sitt hem eller i en lokal. Det viktigaste är att hundarna och dess valpar har en bra miljö att bo i. Hundarna behöver kunna få vistas både inne och ute och behöver skydd mot regn och solljus.

Regler för endogs-667919_960_720 kennel

Det finns många regler att följa för den som vill starta en kennel för hundar. Det första man måste göra är att bli godkänd av Svenska Kennelklubben. Man måste också ha tillstånd för att föda upp just den hundrasen man hade tänkt. Det finns olika regler för olika hundraser. Hundarna får inte bara paras och födas upp hur som helst utan kenneln måste följa ett speciellt avelsprogram. Det är för att det inte ska bli inavel i hundraserna som kan göra hundarna sjuka eller ge dem mindre önskvärda egenskaper. En del hundraser avlas fram med hänsyn på deras utseende och för andra hundraser tas det mer hänsyn till deras mentala egenskaper som ett gott humör t.ex.

En kull med valpar

En tik är dräktig i 63 dygn. Under den tiden behöver hon få bo i en trygg och bra miljö och vara väl omhändertagen. Den dräktiga tiken behöver bra mat och omsorg så att valparna ska komma ut och vara friska och pigga. När hon ska föda är det viktigt att hon får ha lugn och ro och kan dra sig undan från andra djur och barn som kan störa henne. Många tikar klarar fint av att föda sina valpar själv men ibland måste hon få hjälp av en veterinär. När valparna är födda kommer tiken att ta hand om dem och ge dem mat. Valparna måste stanna hos tiken i minst åtta veckor innan de kan få flytta till sina nya hem.