Att lära sig tackla en argsint hund

Vanligtvis är hundar trevliga individer som ofta härmar sin ägare. Dock kan detta även yttra sig i negativa egenskaper eller om hunden har haft ett tufft förflutet. När man adopterar en hund, är man inte alltid säker på vad som väntar en därhemma. Vanligtvis har hundstallen koll på vad som har inträffat tidigare i hundens liv, men om det handlar om en hittehund kan saker och ting var svårare. Se alltid till att lära känna en hund innan du bestämmer dig för att ta hand om den. Är det alldeles för svårt att tämja den, kan man vara tvungen att överväga avlivning. Det ska emellertid ske som en sista utväg.

Leta information

Det är inte alltid lätt att hantera en arg hund, och då är nätet din bästa vän jämsides med andra erfarna hundägare. Genom sökmotoroptimering från t.ex seo-hosting.se, kan du klicka dig vidare till riktigt bra hemsidor som guidar dig i ditt “hundarbete”. Att sökmotoroptimera sin hemsida är något som har slagit igenom stort, eftersom det är en slags marknadsföring för hemsidan eller företaget. Genom att jämföra källor på nätet, får du mer kunskap samtidigt som du lär dig att tolka rätt från fel.

Ha tålamod

Man säger att hunden är människans bästa vän men ibland är tålamodet ingen dålig kompis heller. En arg hund är ofta en rädd hund vars aggressiva beteende bottnar i något annat. Jamsa inte med den för mycket utan låt den sakta men säkert komma till dig genom att visa att du inte är våldsam, nyckfull eller bestraffande. En människa som är rädd, tröstar vi gärna med tröstspråk och “tycka synd om”-beteende. Detta är helt fel metod för en hund.

Det är bättre att ignorera den när den är rädd och istället leda den bort från situationen. När den gör rätt – ge den mycket beröm. En hund blir konfunderad om den först får tillstånd att göra något och sedan inte.

Stå för vad du säger och gör

Som ägare ska du föregå med gott exempel och vara hundens ledare. Det innebär att vara tydlig och konsekvent i din uppfostran utan att behandla den illa.