Allergivänlig hund

På senare tid har det blivit mycket populärt att köpa en allergivänlig hund. Dels kan många som är allergiska få chans att bli hundägare men många som köper h
und har även allergiska familjemedlemmar och vänner som de vill ska kunna hälsa på ändå. Det finns vissa sorters hundar som har en päls med speciella egenskaper som gör att den inte släpper ifrån sig lika mycket allergener som andra hundar och sen finns det även andra hundraser som inte fäller lika mycket päls som andra typer av hundar.

Gör hunden mipoodle-1561405_960_720ndre allergiframkallande

Även en vanlig hund kan göras mer allergivänlig med olika knep. En del allergiker är inte så allergiska att de inte kan vistas alls med hundar och då kan det vara bra att ta till en del knep om det är så att någon som är allergisk mot hundar kommer på besök. Att tvätta sin hund ofta är ett bra sätt att få bort de allergener som allergiker kan reagera mot. Var också noga med att städa hemma för att få bort damm och päls från hunden från golv och möbler. Om det är någon av dina arbetskamrater som är allergisk kan det vara bra att du är noga med att tvätta dina kläder innan du går till jobbet så att du inte får med dig hundhår till jobbet. En del hundägare har även märkt av att deras hundar har blivit mer allergivänliga av att byta foder.

Allergivänliga hundraser

Tyvärr finns det ingen hundras som är helt allergifri men det finns många som kan tålas bra av en del allergiker ändå. Några exempel på allergivänliga hundar är:

  • Dvärgpudel – en glad och kärleksfull liten hund som är mycket intelligent. Så se upp för den här lilla kärvänliga pälsbollen kan lätt manipulera sin ägare.
  • Schnauzer – en glad och pigg familjehund som tycker om att vara aktiv. Den passar fint att ta med sig till stallet och är mycket lojal mot sin ägare.
  • Greyhound – kanske mest känd för att kunna springa riktigt snabbt. Men den är även en bra familje- och sällskapshund och vill gärna inte utsättas för kyla.